Avionul - cel mai sigur mijloc de transport

3 comments
Daca ti-ai pus vreodata problema sigurantei zborului, atunci in mod cert te-ar ajuta sa afli ca, odata ce te-ai urcat in avion, esti mai sigur decat pe sosele sau in tren. Iata, mai jos, cateva detalii despre cat de sigur este sa zbori si de ce teama de zbor ete complet irationala!

1. Pilotii: Probabil ai auzit, de multe ori, ca in cazul marilor accidente aviatice a fost vorba de o eroare umana. Tine cont, totusi, ca pilotii sunt oameni care conduc avionul altfel decat conduce un sofer TIR-ul! Ei invata sa zboare inainte de a pune piciorul intr-o nava de zbor, iar testele la care sunt supusi inca de cand decid sa urmeze o astfel de profesie au scopul de a-i selecta pe cei cu adevarat daruiti pentru o astfel de meserie (atenti la detalii, rigurosi, conservatori, carora nu le place riscul etc).


2. Un motor oprit nu inseamna nimic: chiar daca un motor a cedat, avionul poate ajunge la destinatie si asa. Mai mult, chiar daca toate motoarele cedeaza, acest lucru nu implica prin sine ca avionul se va prabusi. Timp de 30 de minute, avionul poate “aluneca” prin aer pana la sol pentru o aterizare de urgenta.


3. Pasarile nu opresc un avion! Asta se intampla doar in filmele americane pentru ca, atunci cand un avion este testat pentru a fi bagat in uz, pui intregi sunt aruncati spre motor pentru a vedea daca motorul rezista unui astfel de “atac”.


4. Avioanele sunt o investitie inteligenta. Atunci cand un avion este proiectat, se tine cont atat de siguranta pasagerului, cat si de faptul ca un aparat de zbor costa peste 10 milioane de dolari. Biletul de avion pe care il platesti este scump atat pentru ca este rapid, cat si pentru ca urci intr-o masinarie de zbor proiectata cu grija, de oameni foarte inteligenti si capabili sa ofere siguranta deplina si viata lunga atat tie, cat si aparatului.


5. Sisteme de siguranta! Fiecare avion are, pe langa sistemul primar, unul auxiliar, de back-up si inca unul de urgenta (deci 4). Daca unul dintre aceste sisteme de de pilotaj cedeaza, mai raman 3. Chiar ai de ce sa te ingrijorezi?


6. Avioanele pot zbura prin furtuni. Totusi, acest lucru nu se intampla niciodata pentru ca este ilegal pentru piloti sa se apropie la mai mult de 20 de mile de o furtuna, asa ca le ocolesc.


7. Suficient combustibil: Un avion nu va ramane in pana de combustibil daca nu are probleme majore. De obicei, companiile sunt obligate sa asigura combustibil pana la destinatie. In plus, exista o rezerva pentru situatiile in care avionul rateaza aterizarea, trebuie sa zboare pana la cea mai indepartate pista sau sa stea in aer cu 30 de minute mai mult. Dupa toate aceste rezerve, inca 10% combustibil se adauga in fiecare rezervor. 


8. Vizibilitate zero: Majoritatea avioanelor pot ateriza in conditii de vizibilitate zero. Acest lucru este posibil deoarece sunt dotate cu echipament de aterizare pe vizibilitate redusa si pilotii au experienta aterizarii in conditii de acest gen inca de dinainte de a intra in circuitul comercial.


9. Bagajele nu sunt o problema: Dupa atacurile din America, regulile de zbor s-au inasprit, iar bagajele si persoanele care urca in avion sunt atent verificate. Chiar daca alegeti varianta zborurilor low-cost sau preferati zborurile exclusiviste, veti fi supusi razelor X atat dumneavoastra, cat si bagajele.


Fara tamponari: Doua avioane nu se pot tampona prin eroare de pilotaj pentru ca, in afara faptului ca sunt orientate de la sol de controlori de trafic, aparatele de zbor detin siteme de evitare a coliziunii care monitorizeaza si evita avioanele din vecinatatea navei.


Daca v-am convins ca avionul este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport din lume atunci suntem datori sa va dam si un pont: cele mai ieftine bilete de avion le gasiti in sectiunea bilete-avion.viaromania.eu de pe site-ul Agentiei de turism viaRomania – o agentie de turism care opereaza exclusiv online si va ofera pe langa bilete de avion si oferte de cazare in Romania sau international, sejururi si vacante la mare, la munte sau in destinatii externe cum ar fi Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, etc.

3 comments:

Bilete de avion ieftine spunea...

Argumentele sunt extrem de bune! Cred că ar convinge pe oricine care are frică de avioane!

Anonim spunea...

mersi ca m-ati linistit!! :))) ;)

Anonim spunea...

Foarte adevarat! Si cred ca cel mai usor scapi de frica dupa ce zbori destul de des, astfel incat devine ceva normal.

Trimiteți un comentariu

 
2012 © enciclopediata.blogspot.com - Citeste cele mai interesante articole de cultura generala, afla toate curiozitatile lumii si nu numai - totul doar din enciclopedia noastra.