Trandafirul Albastru

0 comments
trandafirul albastru
Ziua îndrăgostiţilor poate fi sărbătorită de japonezi cu trandafiri albaştri naturali. „Minunea” s-a întâmpla datorită Companiei „Suntory”, specializată în distilarea whisky-ului. Timp de 14 ani specialiştii firmei s-au chinuit să obţină formula pentru trandafirul albastru natural. Acum, în sfârşit, piaţa japoneză este invadată de fermecătoarea floare. 

De ce trandafirul natural nu poate fi albastru? 

In lumea vie, un pigment este o substanta naturala de o anumita culoare, care este produsa de celulele organismului si care coloreaza tesuturile si lichidele organice ale acestuia cu o culoarea specifica acelui pigment. De exemplu, culoarea pielii, ochilor si parului oamenilor este data de cantitati mai mari sau mai mici din pigmentul numit melanina. In lumea plantelor, numai pigmentul delfinidina confera culoarea albastra. Florile in care pigmentul acesta poate fi prezent in mod natural pot prezenta petale albastre, precum este cazul la panselute, petunii sau albastrele. Dar trandafirul, garoafa, crizantemele si gerberele nu pot contine acest pigment in mod natural si asadar nu pot fi albastre. Cel mult, prin metode clasice de incrucisare intre specii s-au obtinut trandafiri liliachii, precum tipul „Blue Moon” (luna albastra).

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
2012 © enciclopediata.blogspot.com - Citeste cele mai interesante articole de cultura generala, afla toate curiozitatile lumii si nu numai - totul doar din enciclopedia noastra.