Monedele de nichel

0 comments
Monedele de nichel sunt vechi de mai mult de 2.150 de ani. Pe ce se bazeaza aceasta afirmatie? Pe faptul ca s-au descoperit mai multe monede in timpul unor sapaturi arheologice din India. Aceste monede au fost folosite inca inaintea erei noastre.

INFO: Nichelul (simbol: Ni, numar atomic: 28) este un metal raspandit in diverse produse chimice si aliaje constituind circa 0,008% din scoarta pamantului. Acest lucru face ca omul sa fie in continuu expus la acest metal. Nichelul este corodat de transpiratie, saliva si alte lichide secretate de organism. Incidenta alergiei la nichel in populatia generala este de circa 30% cu o neta preponderenta la femei. Sursele de expunere sunt: domestice, profesionale, iatrogene, accidentale si alimentare. Este un metal de culoare alb-cenusie, cu densitatea de 8900 Kg/m3, se topeste la o temperatura de 1455°C. Ca proprietati, este maleabil, ductil, tenace si se deformează plastic usor la rece. Este rezistent la actiunea substantelor organice si anorganice, cu exceptia celor care contin sulf, si prezinta o mare rezistenta la coroziunea atmosferica, de acea e utilizat la galvanizare.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
2012 © enciclopediata.blogspot.com - Citeste cele mai interesante articole de cultura generala, afla toate curiozitatile lumii si nu numai - totul doar din enciclopedia noastra.