Zece locuri unde nu vei fi niciodata

0 comments
Area 51 - locuri secrete
Lumea e plina de locuri secrete şi exclusive despre care noi nici nu ştim, sau pur şi simplu nu am putut vizita, dacă am dorit. Această listă este o privire la zece dintre cele mai importante locuri din intreaga lume care sunt închise pentru public, sau in general, sunt practic imposibile de a le vizita.

1. Mezhgorye


Mezhgorye este un oraş închis în Rusia, care se crede că adaposteste oamenii care lucrează la ultrasecretul munte Yamantaw .Oraşul a fost fondat în 1979. Muntele Yamantaw se ridică la 1640 de metri deasupra nivelului marii şi este cel mai înalt munte din Uralul de sud. Impreuna cu muntele Kosvinsky situat la 600 km spre nord, este suspectat de către Statele Unite precum ca ar fi o instalaţie de mari secrete nucleare sau un buncăr ultraperformant. Marile proiectele de excavare au fost observate de către Statele Unite prin imagini din satelit recent, pe la sfârşitul anilor 1990, în timpul lui Boris Elţîn. Două garnizoane, Beloretsk-15 şi Beloretsk-16, au fost construite în partea de sus a instalaţiei. Întrebările repetate ale SUA au primit mai multe răspunsuri de la guvernul rus cu privire la Muntele Yamantaw. Ei au spus că este un site minier, un depozit pentru comorile Rusiei, o zonă de depozitare a produselor alimentare, precum şi un buncăr pentru lideri în caz de război nuclear.

2. Arhivele secrete ale vaticanului

Acest lucru a fost menţionat precedent – arhivele nu sunt secrete, în ciuda numelor lor. Puteţi consulta orice document pe care doriţi. Dar tu nu poti intra în arhiva. Trebuie să trimiteţi solicitarea dvs. pentru un document şi acel document iti va fi livrat. În ciuda recentei nebunii nedorite, de la Ron Howard si Dan Brown („Îngeri şi demoni”), documentele sunt toate disponibile şi nu există copii ale teoriilor ştiinţifice, care au fost interzise sau suprimate. Singurele documente inaccesibile sunt cele care nu au încă 75 de ani (în scopul de a proteja informaţiile diplomatice şi guvernamentale). Indexurile sunt disponibile pentru cei care doresc sa vada dacă există un document in arhiva.Arhivele Secrete ale Vaticanului au fost estimate ca conţin 84 km de rafturi şi există un catalog selectiv in 35000 de volume.

3. Club 33

Contrar credintei populare, Disneyland are o licenţă completa de producere a lichioruli, care este folosita atunci când locul se închide pentru publicul larg, pentru a se deschide petrecerilor private. Dar există un loc în Disneyland, care este întotdeauna deschis, pentru a vinde bautura: Clubul 33. „Club 33” este un club privat situat în inima pietei New Orleans, o secţiune a Disneylandului. Oficial menţinut ca un secret al parcul tematic, intrarea clubului este situata lângă Restaurantul Bayou la “33 Royal Street” cu intrarea distinctiva de către o placă de adresa, ornamentata cu numărul 33, inscripţionat pe ea. Taxele pentru aderare variază de la 10 la 30 mii dolari SUA şi calitatea de membru iti este desemnata impreuna cu un loc privat de parcare. Dacă doriţi să va alăturati clubului, trebuie să aveti rabdare până la capăt, lista de astepatare este foarte lunga, trebuie sa asteptati tocmai 14 ani.

4. Metro-2

Metro-2 din Moscova, este un sistem secret de metrou, care merge paralel cu metroul public din Moscova. Sistemul a fost construit, se presupune, în timpul lui Stalin de către KGB si avea numele de cod D-6. Jurnaliştii rusi au raportat faptul că existenţa unui Metro-2 nu este confirmată, dar nici negata de către Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB), sau administraţia Metro Moscova. Lungimea Metro-2, se zvoneste ca o depaseste chiar si pe cea ”civila”. (Se spune ca ar avea 4 linii şi se afla la o adincime de la 50 la 200 m. Metropolina ar conecta Kremlinul cu sediul FSB, aeroportul guvernului Vnukovo-2 şi un oraş subteran la Ramenki, în plus alte locaţii de importanţă naţionala. Inutil să mai spunem, faptul că nimeni nu confirmă existenţa acestei metropolitane, devine practic imposibil de a o vizita.

5. White’s Gentlemen’s Club

White’s este clubul cel mai exclusiv al domnilor englezi. El a fost fondat în 1693 de italianul Francesco Bianco (Francis White) pentru a vinde ciocolată fierbinte recent descoperita, dar în cele din urmă a devenit un tipic (dar extrem de privat) un club al domnilor. Clubul este faimos pentru “cartea de pariuri”, în care membrii fac pariuri bizare. Cel mai faimos este un pariu de 3000 sterline- pariul consta in- care dintre cele două picături de ploaie va aluneca prima pe fereastră. Deci, de ce acest club este pe lista? Femeile sunt excluse complet de la aderare, astfel că este jumătate din audienta noastra. În al doilea rând, bărbaţii care doresc să se alăture acestui club exclusivist poate face acest lucru doar dacă este invitat de către un membru al şedinţei, care are la rindul sau sprijinul a doi alţi membri. Dacă nu eşti un membru al familiei regale, sau nu esti extrem de puternic în politică ori arta , va fi puţin probabil să vezi invitaţia la White’s.

6. Area 51

Am pus acest lucru atât de sus pe listă, deoarece este locul unde majoritatea cititorilor s-au aşteptat să-l vadă. Area 51 este o porecla pentru o bază militară care se află în partea de sud a Nevadei din vestul Statelor Unite,133 km la nord-vest de centrul orasului Las Vegas. Centrul acestei „Area 51” se situeaza pe malul sudic al lacului Groom, este un aerodrom militar mare foarte secret. Scopul de bază primară este de a sprijini dezvoltarea şi testarea de avioane experimentale si sisteme de arme. Secretul intens din jurul bazei, însăşi existenţa pe care guvernul american abia recunoaşte, a făcut din acest aerodrom, un obiectul frecvent supus la teorii si conspiratii in plus o componenta centrala a obiectelor zburatoare neidentificate (OZN)- (sursa-folclor). Semnul de mai sus prevede amenintarea cu moartea, dacă cineva intră în zona 51.

7. Camera 39

Camera 39 sau Biroul 39 este, fără îndoială, una din organizatiile ultrasecrete din Coreea de Nord, care se ocupa cu descoperirea modalităţilor de obţinere a valutei străine pentru Kim Jong-il, preşedintele Comisiei Naţionale de Apărare al Coreei de Nord. Camera 39 a fost înfiinţată la sfârşitul anilor 1970. Ea a fost descrisă ca pilon de Nord de aşa-numita “economie instanţa”, centrata pe dinastia Kim. Este necunoscut modul de unde provine numele. Foarte putin se stie despre Camera 39, datorită naturei confidenţiale incadrata in organizaţie, dar este foarte speculat că organizaţia foloseste 10 – 20 conturi bancare din Elvetia si China în scopul contrafacerii, spălare de bani, şi alte tranzacţii ilicite. Este, de asemenea afirmat că camera 39 este implicata în traficul de droguri şi vânzări ilegale de arme. Este cunoscut, totuşi, că organizaţia are 120 de societăţi de comerţ exterioare sub jurisdicţia sa şi se află sub controlul direct al lui Kim Jong-il. Coreea de Nord a negat complet aceste afirmatii. Camera 39 este considerata a fi situata în interiorul clădirii „Partidului Muncitoresc” de la Phenian, capitala Coreei de Nord.

8. „Ise”- Marele Altar în Japonia

„Ise”- Marele Altar în Japonia (care este de fapt o serie de peste 100 de morminte) este cel mai sacru altar din Japonia. Acesta este dedicat lui Amaterasu (zeita Soarelui) şi exista din 4 (i.e.n). Altarul principal, se presupune ca deţine elementul cel mai important din istoria Japoniei imperiale: Naikū (oglinda din mitologia japoneza, care în cele din urmă a ajuns în mâinile primilor imperatori). Altarul este demolit si reconstruit la fiecare 20 de ani, în conformitate cu ideea Shinto a mortii si renasterii (reconstrucţia următoare va fi în 2013). Acest lucru clasifica foarte sus pe lista de locuri unde niciodată nu vei merge, deoarece singura persoană care poate intra este preotul sau preoteasa şi el trebuie să fie un membru al familiei imperiale japoneze. Deci, dacă nu avem un prinţ japonez sau o printesa printre cititorii site-ul, atunci nimeni nu va vedea vreodată ceva mai mult decat acoperisul de paie al Marelui Altar Ise.

9. Mount Weather- Emergency Operations Center

Acesta este un loc care nu este numai închis pentru public, dar este un loc unde nici nu exista vreo speranţa ca publicul să poata intra vreodata! În cele mai multe filme cu “sfarsitul lumii” care le vedem in zilele de azi, există întotdeauna o zonă extrem de clasificata, în cazul în care oficiali guvernamentali americani şi vreo câtiva alesi, mearg in acest loc, în speranţa că pot scăpa de moarte iminentă. „Mount Weather Center” –operaţional in caz de urgenta- este un lucru real. Acesta a fost înfiinţat în 1950 ca urmare a războiului rece, dar continuă să funcţioneze si astăzi. Este o zona de “ultima speranţă”. Din motive evidente, operaţiunile sale sunt extrem de clasificate. Acesta este condus de Agenţia Federală de Management de Urgenta (FEMA).Centrul funcţionează chiar si în caz de catastrofe locale mici în SUA, o mare parte din traficul de telecomunicaţii este direcţionat prin ea.

10. RAF Menwith Hill

„RAF Menwith Hill” este o baza militara britanica cu conexiuni la reţeaua globală de spionaj ECHELON. Locul in fine, este o vastă staţie satelitara la sol. Intercepteaza comunicaţiile şi aveartizeaza atacurile cu rachete, a fost descris ca fiind cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Baza acţionează ca o staţie de la sol, pentru un număr de sateliţi monitorati de către oficiul national de cercetare al SUA, în numele US National Security Agency(agentia nationala de securitate a SUA), cu antene care sunt protejate de un număr foarte mare de radomuri( o specie de casa pentru radare), distinctive de culoare alba, şi se presupune ca sunt un element din sisitema ECHELON . Echelon a fost creata conform relatărilor, pentru a monitoriza comunicaţiile militare şi diplomatice ale Uniunii Sovietice şi a aliaţilor săi din Blocul de Est în timpul Războiului Rece, la începutul anilor 1960, dar de la sfârşitul Războiului Rece se crede, ca functioneaza, pentru a căuta indicii de comploturi teroriste, pentru a descoperi planurile „drog-dealerilor”, spionaj politic şi diplomatic. Acest centru a fost, de asemenea implicat în rapoartele de spionaj comercial şi se crede că filtrarea tuturor comunicaţiilor telefonice şi de radio în naţiunile care gazduiesc un asemenea centru - este o încălcare extrem de violenta a legei „Privacy” (propria intimitate).

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
2012 © enciclopediata.blogspot.com - Citeste cele mai interesante articole de cultura generala, afla toate curiozitatile lumii si nu numai - totul doar din enciclopedia noastra.