Valea Prahovei

1 comments
Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Romania, regiune turistica ce face parte din Muntii Carpati, ea fiind situata pe traseul raului Prahova. Daca vrei sa-ti petreci o vacanta de neuitat cu peisaje superbe din natura, Valea Prahovei este destinatia potrivita pentru asa ceva.

Cele mai cunoscute statiuni montane ale Romaniei le gasesti pe Valea Prahovei, printre cele mai renumite sunt:

Azuga – statiune climaterica, un important centru turistic si punct de plecare catre cabanele din Muntii Bucegi, situata la 60 km. nord-vest de orasul Ploiesti, la o altitudine de 950 metrii. Azuga este o statiune in plina dezvoltare, ce ofera turistilor partii de schii de cea mai buna calitate precum si un telescaun.





Busteni – statiune balneoclimaterica si de odihna, situata la 135 km. de Bucuresti, aflata la o altitudine de 880 metrii, la poalele Caraimanului. Statiunea este denumita si “Poarta Bucegilor”, datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman – monumentul ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial si Costila – renumita si paradisul alpinistilor. Statiunea Busteni face legatura cu Platoul Bucegilor prin cel mai lung traseu de telecabina din tara si dispune de numeroase partii de schii cu diferite grade de dificultate, atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati.


Predeal – satiune de odihna foarte renumita, situata la 25 km. sud de Brasov, la o altitudine de 1.100 metrii, fiind localitatea aflata la cea mai mare altitudine din Romania, ce ofera turistilor o priveliste de neuitat spre Vaile Timisului si Prahovei, un peisaj impadurit de jur-imprejur, format din Masivele Piatra Mare, Bucegi si Postavaru. Staiunea Predeal este un centru renumit de practicare a sporturilor de iarna, ce dispune de o retea de transport pe cablu: telescaun, teleski si de partii de schi cu diferite grade de dificultate.


Sinaia – supranimita si “Perla Carpatilor”- se afla la 62 km. de Ploiesti si 45 km. de Brasov, la o altitudine de 850 metrii, este dispusa pe pantele muntelui Furnica, strajuita de masivul impadurit al Garbovei. Sinaia este o statiune de odihna si tratament dar si pentru vacanta si relaxare, ce ofera iubitorilor sporturilor de iarna partii de schii de diferite grade de dificultate, partii de sanius, bob, scoala de schii, atat pentru copii cat si pentru incepatori si avansati, mijloace de transport pe cablu: telescaun, telecabina, teleski, precum si centre de inchiriere a materielelor sportive.


1 comments:

Anonim spunea...

pietrele lui solomon cea mai frumoasa zona din scheii brasovului

Trimiteți un comentariu

 
2012 © enciclopediata.blogspot.com - Citeste cele mai interesante articole de cultura generala, afla toate curiozitatile lumii si nu numai - totul doar din enciclopedia noastra.